Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ένωση Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου (τ. ΣΠΑΠ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Διοίκηση της Ένωσης Συντ/χων Σιδ/κών Πελοπ/σου ανακοινώνει στα μέλη της τα κατωτέρω:
Επειδή λήγει η θητεία της παρούσας Διοίκησης στις 22/5/2012, προκηρύσσει εκλογές για τις 4 Μαΐου 2012. Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα, να μας στείλουν αίτηση που να δηλώνουν ότι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το Γενικό Συμβούλιο και για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας (ΠΟΣΣΕ) ως αντιπρόσωποι ή για ένα από τα δυο όργανα. Επίσης, υποψηφιότητα να θέσουν όσοι θέλουν να εκλεγούν για την εξελεγκτική επιτροπή. Στις αιτήσεις υποψηφιότητας να αναφέρεται η ιδιότητά τους στην ενεργό υπηρεσία.
Οι εν λόγω αιτήσεις να σταλούν προς την Ένωση Συντ/χων Σιδ/κών Πελοποννήσου, οδός Χαλκοκονδύλη 1, ΤΚ 1077, Αθήνα, μέχρι τις 04 Απριλίου 2012. Πέραν της ανωτέρω ημερομηνίας, αιτήσεις υποψηφιότητας δεν θα γίνονται δεκτές.
Παρακαλούμε θερμά τα μέλη μας και ιδιαίτερα τα νέα, να υποβάλλουν αιτήσεις υποψηφιότητας για τους γνωστούς , προφανείς λόγους.
Εντολή Διοικήσεως
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Χρ. Τουμπανάκης Γρ. Παπουτσής


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η διοίκηση της Ένωσής μας σας ενημερώνει ότι το ΑΝΤΑΜΩΜΑ μηνός Απριλίου τρέχοντος έτους δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω μεγάλης πιθανότητας διεξαγωγής των εθνικών εκλογών όπως αναφέρεται στα Μ.Μ.Ε.
Το ΑΝΤΑΜΩΜΑ μηνός Μαΐου τρέχοντος έτους θα γίνει στις 31 Μαΐου ημέρα Πέμπτη και ώρα 10 π.μ. έως 13 μ.μ. στο ξενοδοχείο ATHENS IMPERIAL (Μεγ. Αλεξάνδρου 26 πλατ. Καραϊσκάκη).
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Χρ. Τουμπανάκης Γρ. Παπουτσής


Το ΑΝΤΑΜΩΜΑ
Μια λέξη απλή , μια λέξη συνηθισμένη, τόσο χαρούμενη όμως σαν γλυκό ανοιξιάτικο πρωινό, σαν θάλασσα γαληνεμένη, σαν προσδοκία. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Πρόεδρο και το ΔΣ του Σωματείου μας (ΣΠΑΠ), που συνεχίζουν με επιτυχία τον θεσμό αυτό.
Αφορμή για να γράψω αυτά τα λίγα λόγια, μου έδωσαν μερικά τηλεφωνήματα συναδέλφων για να με ρωτήσουν εάν έχω κανένα νέο από το Σωματείο ή και να ρωτήσουν τι κάνω. Τους ευχαριστώ. Τους ευχαριστώ όλους από την καρδιά μου. Αυτό δείχνει πόσο ανάγκη επικοινωνίας έχουμε, πόσο αυτό μας χαροποιεί, πόσο κουράγιο μας δίνει, πόσο μάλλον το ΑΝΤΑΜΩΜΑ που μας δίνεται η ευκαιρία να θυμηθούμε τα παλιά, να μιλήσουμε για το παρελθόν, όταν ήμασταν νέοι. Τι πιο όμορφο υπάρχει; Είναι μια χαρούμενη νότα στην καταχνιά που ζούμε σήμερα. Έχουμε ανάγκη επαφής, ζεστής κουβέντας και αναπόληση των χρόνων που ήμασταν νέοι, να πάρουμε κουράγιο για την συνέχιση της ζωής μας.
Δημ. Καρποντίνης
Διακοφτό

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Η ώρα των εκλογών, η ώρα μας

Ανακοινώθηκαν λοιπόν και επίσημα οι εκλογές! Για τις 6 Μαϊου. Και τώρα η δική μας ώρα...Να τιμωρήσουμε αυτούς που άλλα μας έταξαν και άλλα έκαναν όταν ήρθαν στην εξουσία. Χωρίς φανατισμούς, με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που αξίζει στην περίπτωση.
Οδηγηθήκαμε στην φτώχεια και το μαρασμό. Έβαλαν στο στόχαστρο τις συντάξεις μας, την περίθαλψή μας. Τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας στην ανεργία και σε μισθούς πείνας…
Περήφανοι άνθρωποι υπήρξαμε πάντα. Η ταπείνωση δεν είναι για μας και τα άσπρα μαλλιά μας. Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία. Δεν ζητήσαμε ποτέ τίποτα παραπάνω από ότι δικαιωματικά μας ανήκει. Δουλέψαμε μια ζωή και φάγαμε τίμιο ψωμί. Και τώρα νιώθουμε στο περιθώριο, παραπεταμένοι από αυτούς που μας κυβερνούν και τους δανειστές μας.
Η ώρα της πληρωμής είναι σκληρή. Ας τους δώσουμε να καταλάβουν πως η ήρεμη δύναμή μας είναι δαμόκλειος σπάθη απέναντι στην αδικία. Η ψήφος μας αξίζει. Μη την χαλαλίσουμε σε συναισθηματισμούς…

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Να και μια καλή είδηση!


 
Το διαβάσαμε στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ. Κάτι κινείται στο σιδηρόδρομο της Βόρειας Ελλάδας. Δόξα τω Θεώ κάτι γίνεται... Ζούμε σε μια περίοδο όπου όλα έχουν βαλτώσει. Και η οποιαδήποτε μικρή είδηση για το σιδηρόδρομο έχει μεγάλο ενδιαφέρον...

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Ο Αγώνας μας οξυγόνο ζωής...


Έχουμε συγκλονιστεί κι εμείς όπως και όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι Έλληνες, με την απονενοημένη ενέργεια χθες το πρωί ενός 77χρονου συνανθρώπου μας. Ιδού το σημείωμα που άφησε ο αυτόχειρας...

Δείτε πώς παρουσίασαν το θέμα οι αθηναϊκές εφημερίδες. Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΙΣ ΤΥΠΟΣ χωρίς υπερβολές πιάνει τον παλμό. Οι αλήθειες τσακίζουν...