Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Εργατική Πρωτομαγιά 2014, μαζί κι εμείς!

Συμμετέχουμε κι εμείς στον φετινό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην πλατεία Κλαυθμώνος. Για μας αυτή η μέρα διαχρονικά αποτελεί σταθμό στην ιστορία τους εργατικού – συνταξιουχικού κινήματος.
Διαβάστε ΕΔΩ τη διακήρυξη της ΓΣΕΕ για τη φετινή Πρωτομαγιά και προσθέστε πάνω σε όλα αυτά τα αιτήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους και δεν είναι καθόλου λίγο καθώς συρρικνώνουν το εισόδημα και διαλύουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη... Μαζί κι εμείς!

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Νέες περικοπές στις συντάξεις φέρνει η συμφωνία με την τρόικα


Σε νέο κύκλο ενοποιήσεων Ταμείων και σε συρρίκνωση των συντάξεων στα όρια αντοχής του συστήματος οδηγεί η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα, για να αντιμετωπιστεί το κόστος μείωσης των εισφορών και της κατάργησης φόρων υπέρ τρίτων.
Το αναθεωρημένο Μνημόνιο, το οποίο αποκαλύπτει “Το Βήμα της Κυριακής”, προβλέπει ότι οι επικουρικές συντάξεις θα μειωθούν από τον Ιούλιο με την καθιέρωση ατομικών μερίδων ασφάλισης και της ρήτρας «μηδενικού ελλείμματος» στα Ταμεία.
Θα ακολουθήσουν περικοπές στις παροχές μετοχικών ταμείων και φορέων πρόνοιας, ενώ το φθινόπωρο θα πραγματοποιηθούν αναλογιστικές μελέτες και θα θεσμοθετηθούν όσα μέτρα κριθούν αναγκαία ώστε να ισχύσουν το 2015.
Οι αλλαγές αναμένεται να ολοκληρωθούν το φθινόπωρο και προβλέπουν την ένταξη όλων των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΕ και στον ΟΓΑ.
Στο ΙΚΑ θα ενταχθούν όλοι όσοι απασχολούνται με σχέση μισθωτής εργασίας σε δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στον ΟΑΕΕ οι ελεύθεροι επαγγελματίες και στον ΟΓΑ οι αγρότες. Την αυτονομία του θα διατηρήσει μόνο το ΝΑΤ.

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Κυκλοφορεί ήδη ο ΤΥΠΟΣ, αναζητήστε τον...


Η εφημερίδα μας “Ο ΤΥΠΟΣ των συνταξιούχων σιδηροδρομικών” κυκλοφορεί ήδη ανάμεσα στους συναδέλφους... Δείτε τη πρώτοι, πατώντας ΕΔΩ. Και διαβάστε την, όπως ακριβώς κυκλοφορεί τυπωμένη, σε αρχείο PDF.
Να ξέρετε πως είναι ακριβώς μέσα στην επικαιρότητα, ενώ μεγάλο και σημαντικό χώρο, πέρα από τις δράσεις της ΠΟΣΣ και των Σωματείων της, κρατά και η εκδρομή που σχεδιάζεται όταν καλυτερέψει ο καιρός. Ρίξετε μια ματιά και δηλώστε συμμετοχή. Η τιμή που δίνεται είναι πολύ δελεαστική, ενώ η Ζάκυνθος και γενικότερα τα Επτάνησα είναι μια από τις πιο υπέροχες γωνιές της Ελλάδας...
Η εφημερίδα μας είναι μια αξιόλογη προσπάθεια που κάθε δίμηνο είναι κοντά σας με πολλά και ενδιαφέροντα νέα...

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Η Μεγάλη Εβδομάδα του Σιδηροδρόμου και των ανθρώπων του!


Δείτε ΕΔΩ την είδηση όπως δημοσιεύεται στη διαδικτυακή πύλη της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ. Φαίνεται ότι η Μεγάλη Εβδομάδα που σε λίγο θα μπει στη ζωή μας θα είναι όντως μεγάλη για τους εργαζόμενους στο σιδηρόδρομο και κατ' επέκταση για εμάς τους συνταξιούχους.
Διότι η ζωή είναι αλληλένδετη. Δεν υπάρχει κάτι που να αφορά εκείνους και να μην έχει επίπτωση και σε μας. Εξάλλου κι εμείς κάποτε υπήρξαμε εργαζόμενοι και επομένως είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε τα προβλήματα τους.
Σε κάθε περίπτωση συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα της ΠΟΣ κι ευχόμαστε να υπάρξει σωφροσύνη και θετική κατάληξη στις συζητήσεις για την υπογραφή Σ.Σ.Ε.

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Οικονομικές καλοκαιρινές "ανάσες" στη Νάξο

Διαχειριζόμαστε ένα συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων στην Αγία Άννα της Νάξου. Τα «Litsa Studios» βρίσκονται 10 μέτρα από την παραλία, και είναι πλήρως εξοπλισμένα. Διαθέτουν κλιματισμό, κουζίνα, ψυγείο, βασικά υλικά για πρωινό, τηλεόραση. Μπορείτε να έχετε μία πλήρη εικόνα αν επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.litsa-studios.gr, καθώς και τη σελίδα μας στο facebook www.facebook.com/LitsaStudiosNaxos.
Για το καλοκαίρι του 2014 έχουμε δημιουργήσει μία ειδική προσφορά για τους συνταξιούχους. Για τις περιόδους από 1/6/2014 έως 20/6/2014 και από 5/9/2014 έως 30/9/2014 προσφέρουμε 5 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο στα 110 Ευρώ.
Παρακαλούμε όπως κοινοποιήσετε την παρούσα είτε μέσω της εφημερίδας τoυ συλλόγου σας, είτε προωθώντας την στα μέλη σας. Συνημμένα σας αποστέλλουμε α) Σύντομη περιγραφή του καταλύματος, και β) Το κείμενο της προσφοράς σε σύντομη μορφή - αγγελία.
Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε ερώτηση. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας.
Mε εκτίμηση,

Αδελφουλάκου Φωτεινή