Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Έτοιμο το 404 τεύχος της εφημερίδας μας!

Ο στόχος να κυκλοφορήσει η εφημερίδα μας πριν από το Πάσχα έγινε εφικτός και ιδού που το νέο τεύχος του τύπου των συνταξιούχων σιδηροδρομικών, είναι έτοιμος. Δείτε την πρώτοι ΕΔΩ και διαβάστε τον, όπως θα είναι τυπωμένος…
Οι υπόλοιποι θα τον πάρετε σπίτι σας μέσα στη Μεγαλοβδομάδα… Σας ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για την αγάπη σας και το ενδιαφέρον σας να τη ζητάτε και να μαθαίνετε τα νέα από τη δράση της ΠΟΣΣ και των Σωματείων της δύναμης της…

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ – ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ της Ομοσπονδίας, μαζί με τα Σωματεία μας

Δικαστικές διεκδικήσεις περικοπών συντάξεων. Η υπόθεση στα χέρια των Σωματείων της δύναμης της Π.Ο.Σ.Σ....

Η Ομοσπονδία μας σε συνεργασία με τα Σωματεία – Μέλη μας, αποφάσισε την δικαστική διεκδίκηση των περικοπών των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) από τους μνημιονιακούς  Νόμους καθώς και των περικοπών των δώρων και επιδομάτων αδείας.
Οι μειώσεις – περικοπές αυτές (και όχι κρατήσεις) που μάλιστα δεν έχουν περιορισμένη χρονική διάρκεια αλλά έχουν μόνιμο χαρακτήρα, θα πρέπει να διεκδικηθούν δικαστικά με βάσιμες ελπίδες ότι θα κερδηθούν.
Στην προσπάθειά μας αυτή ζητήσαμε και λάβαμε προτάσεις – προσφορές από Δικηγόρους – Εργατολόγους, οι οποίοι μας πρότειναν την άσκηση ομαδικών αγωγών και το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας, αφού εξέτασε το περιεχόμενο των προσφορών αυτών θα φέρει το θέμα στο Γεν. Συμβούλιο της ΠΟΣΣ που θα πραγματοποιηθεί στις 11/2/2015 προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση.
Μετά την λήψη της οριστικής αυτής απόφασης, την επιλογή των Δικηγόρων και της συμφερότερης προσφοράς, θα σας γνωστοποιήσουμε τις λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο άσκησης των αγωγών, την οικονομική επιβάρυνση – υπογραφή εργολαβικών κλπ.
Συνάδελφοι,
ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥΣ να βρίσκονται σε ετοιμότητα και σε επαφή με την Ομοσπονδία και τα Σωματεία τους για να διεκδικήσουμε την επιστροφή των Αντισυνταγματικών περικοπών που μας οδήγησαν σε εξαθλίωση.
ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ.
Εκ της Διοικήσεως της ΠΟΣΣ