Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Οι συνταξιούχοι καίνε τις "επιστολές Κατρούγκαλου", αγανακτισμένοι...


Πορεία πραγματοποίησαν σήμερα οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ ενάντια στο νέο ασφαλιστικό με χιλιάδες συνταξιούχους να διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις συντάξεις τους.
Φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό, έστειλαν το μήνυμα προς τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο ότι δεν πρόκειται, όπως υποστηρίζουν, να δεχτούν άλλο να ζουν με ψίχουλο, απαιτώντας να δοθούν πίσω τα λεφτά "που έχουν κλαπεί από τα ταμεία τους", όπως είπαν.
Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία, η οποία όταν έφτασε στο υπουργείο Εργασίας οι συνταξιούχοι προχώρησαν σε μία συμβολική κίνηση καίγοντας τις επιστολές που έλαβαν από τον υπουργό Εργασίας, στις οποίες, όπως υποστηρίζουν, δεν τους εξηγούν από πού προέρχονται οι περικοπές, αλλά απλά περιγράφονται.
Η πορεία των συνταξιούχων στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς την πλατεία Συντάγματος.
"Μας ζητούν μέσα από αυτήν την επιστολή να τους ευχαριστήσουμε κιόλας", σημείωσε μιλώντας στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου έξω από το υπ. Εργασίας στην Αθήνα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης.
Οι επικουρικές συντάξεις έχουν μειωθεί κατά 82%, οι κύριες συντάξεις έχουν μειωθεί κατά 45%. Παρελθόν αποτελούν πλέον τα δώρα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η κατάργηση του ΕΚΑΣ. Στα παραπάνω προστίθενται οι περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, στην Υγεία, στα Φάρμακα, στις εξετάσεις, σημείωσε ο κ. Κουμπούρης .
Υπενθυμίζεται από χθες ξεκίνησαν οι αναδρομικές κρατήσεις σε 250.000 επικουρικές συντάξεις βάσει όσων προβλέπει ο ασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου.

Παραδείγματα:
-  Ασφαλισμένος  του  ΕΤΕΑΜ (επικουρικό ΙΚΑ), μετά τον επαναϋπολογισμό του Σεπτεμβρίου ,  λαμβάνει σύνταξη 144,68 ευρώ από 511,20 που έπαιρνε πριν από τις μνημονιακές μειώσεις. Όμως λόγω των αναδρομικών κρατήσεων, από το Νοέμβριο και μετά παίρνει σύνταξη μόνο 71,50 ευρώ.
- Συνταξιούχος του ΕΤΕΑΜ μετά την αναπροσαρμογή που επεβλήθη τον περασμένο Σεπτέμβριο, παίρνει 94,27 μικτά από 190 που ελάμβανε.  Το καθαρό ποσό που εισπράττει είναι 78,85. Με την παρακράτηση των αναδρομικών που έγινε χθες  εισπράττει 34,75 ευρώ
  • Από το http://www.capital.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου