Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Απογραφή συνταξιούχων ΤΑΠ – ΟΤΕ

Στα πλαίσια εφαρμογής του Ν. 3863/2010 η καταβολή της σύνταξης διενεργείται υποχρεωτικά με πίστωση λογαριασμών πληρωμών Τράπεζας ή ΕΛ-ΤΑ. Για το λόγο αυτό το υποκατάστημα ασφ/νων Κλάδου Σύνταξης ΤΑΠ – ΟΤΕ, προχώρησε στην υλοποίηση των παραπάνω, αποστέλλοντας σε κάθε συνταξιούχο σχετικό Απογραφικό Δελτίο, συνοδευόμενο από ενημερωτικό έντυπο οδηγιών.
Η διαδικασία αποστολής και συλλογής των απογραφικών Δελτίων διενεργήθηκε, κατόπιν συμφωνίας της Διοίκησης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και ολοκληρώθηκε την 11η Φεβρουαρίου 2011. Ο αριθμός των απογεγραμμένων συνταξιούχων ανήλθε σε περίπου 46.000, σε σύνολο 52.300 περίπου συνταξιούχων.
Επειδή υπολείπεται μεγάλος αριθμός αναπόγραφων συνταξιούχων, γίνεται νέα αποστολή Απογραφικών Δελτίων στους μη απογεγραμμένους συνταξιούχους, προκειμένου να απογραφούν και να επιλέξουν τράπεζα πληρωμής της σύνταξής τους. Η νέα διαδικασία θα ολοκληρωθεί την 28η Μαρτίου και η ημερομηνία αυτή είναι τελεσίδικη. Το Απογραφικό αυτό Δελτίο πρέπει να συμπληρωθεί από κάθε συνταξιούχο, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο επισυναπτόμενο φύλλο οδηγιών και να κατατεθεί σε ένα κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας έως 28/3/2011.
Κατόπιν τούτου επισημαίνεται ότι η απογραφή ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για όλους τους συνταξιούχους και μετά το πέρας της παραπάνω προθεσμίας, θα υπάρξει πρόβλημα πληρωμής σύνταξης σε όσους συνταξιούχους δεν θα έχουν απογραφεί.
Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, η πληρωμή των συντάξεων θα γίνεται όπως ισχύει σήμερα, μέσω Εθνικής Τράπεζας. Η πληρωμή, μέσω επιλεγμένων Τραπεζών – ΕΛΤΑ θα αρχίσει με την ολοκλήρωση της απογραφής βάσει των όσων αναφέρονται και στο επισυναπτόμενο φύλλο οδηγιών.
Για όλους τους λόγους αυτούς παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τα μέλη σας και τους επιστήσετε την υποχρεωτική ανάγκη της απογραφής τους.

Ο Προϊστάμενος του Κλάδου Σύνταξης ΤΑΠ – ΟΤΕ
ΑΘ. ΛΕΟΝΤΙΤΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου