Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις

Γράφει ο Πρόεδρος του Σωματείου Συντ/χων Σιδ/κών ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΥ Ιωαν. Σοφιανός, τέως Αρχιεπιθεωρητής ΟΣΕ
Προς τον Υπουργό Μεταφορών & τη Διοίκηση του ΟΣΕ
Κύριε Υπουργέ, στον ΟΣΕ εργάστηκα 35 ολόκληρα χρόνια όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι και μάλιστα με πολύ άσχημες εργασιακές συνθήκες, 10ωρα, αργίες κλπ. Επειδή όμως από το ΟΣΕ πήραμε σύνταξη, συντηρήσαμε τις οικογένειές μας, μεγαλώσαμε και σπουδάσαμε τα παιδιά μας, γι ΄ αυτό και τον αγαπήσαμε. Επομένως, δίκαια και πολύ σωστά μας στεναχωρεί αυτή η κατάντια του.
Όλοι εμείς οι παλαιοί συνάδελφοι (συνταξιούχοι) ρωτάμε τη Διοίκηση του ΟΣΕ αν γνωρίζει την περιουσία του Οργανισμού και κυρίως την γαιοκτηματική περιουσία. Γιατί θυμάμαι κ. Υπουργέ, όταν υπηρετούσα ανά την γραμμή πριν από πολλά χρόνια, εκατέρωθεν της γραμμής υπήρχανε τα όρια (σύνορα) σε απόσταση 20,30 και περισσότερο μέτρα από τη γραμμή με σιδηροπασσάλους και όχι απλούς, αλλά πάσσαλοι από σιδηροτροχιές. Οι επικεφαλείς των σταθμών καλούσαμε του γεωργούς και πλήρωναν μίσθωρα για τα μέτρα που καλλιεργούσαν.
Επειδή σήμερα δεν βλέπω ούτε πασσάλους αλλά σε πολλά σημεία κοντεύουν να πάρουνε και τη γραμμή ακόμα, γι΄ αυτό ρωτάμε τη Διοίκηση του ΟΣΕ, υπάρχει χαρτογράφηση; Είναι γνωστά τα όρια (σύνορα) εκατέρωθεν της γραμμής; Αν όχι υπάρχουν ακόμη μερικοί συνάδελφοι απόμαχοι ζωντανοί, Αρχιεργάτες και Εργοδηγοί που γνωρίζουν τα γεωγραφικά όρια. Ας τους αναζητήσουν.
Επίσης κ. Υπουργέ, το πρόβλημα στον ΟΣΕ δεν είναι το ποσοστό που θα πληρώνουν οι υπάλληλοι του ΟΣΕ. Το πρόβλημα είναι να διαφυλάγονται κέρδη από τα εισιτήρια λόγω έλλειψης προσωπικού ελέγχου. Αυτό θα το διαπιστώσετε αν κάνετε 2-3 ταξιδάκια με τον Προαστιακό, τοπικά Χαλκίδος και τοπικά Στυλίδος, για να διαπιστώσετε την κατάντια του ΟΣΕ.
Κύριοι υπεύθυνοι άλλα τα αίτια που σας αναφέραμε και πιστεύουμε ότι θα το κάνετε γιατί πρέπει να ξέρετε ότι μια μέρα θα κριθείτε από την ιστορία, η οποία μπορεί να αργεί αλλά κρίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου