Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΝΤΡΟΠΗ!

Τελειώνοντας η μεγάλη εβδομάδα που μας επέβαλε η κυβέρνηση για το έτος 2011, μπαίνουμε σε λίγες ημέρες με τη αλλαγή του χρόνου σε νέα μακρά και πιο δύσκολη χρονιά νηστείας και νέα δυσβάστακτα οικονομικά πάθη.
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς, τι εύκολα λόγια και μεγάλα για να αρπάξουν την ψήφο μας, που μέσα σε λίγους μήνες από το «λεφτά υπάρχουν» να φτάνουμε στο «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Και όλα αυτά από επίσημα πρωθυπουργικά χείλη. Ακούγαμε ότι θα τα αλλάξουν όλα, αλλά δεν μας έλεγαν τι εννοούσαν. Ότι θα μας αλλάξουν τον αδόξαστο μάλλον ήθελαν να πουν και το έκαναν διότι ήταν αποφασισμένοι να το κάνουν.
Τι προκλητικότητα από τους οικονομικούς υπουργούς να μας βάζουν το ένα χαράτσι ανά 15 ημέρες για να σώσουν λένε την Ελλάδα! Που αυτοί την κατέστρεψαν και την ώρα που έλεγαν αυτά να παραγγέλνουν λιμουζινάρες 700.000 ευρώ για να μετακινούνται! Πραγματικά τι προδοσία και τι κοροϊδία στον δύστυχο μικροσυνταξιούχο που του κόβουν από την σύνταξη των 600 ευρώ για να φτιάχνουν πολυτελή πολιτικά γραφεία και τόσα άλλα.
Μα κύριοι που θέλετε να μας κυβερνάτε δεν υπάρχει τσίπα να ισχυρίζεστε ότι μαζί τα φάγαμε, δεν υπάρχει ντροπή να βρίζετε τις ένοπλες δυνάμεις που και αυτά είναι παιδιά του ελληνικού λαού, ταγμένα να φυλάνε τις Θερμοπύλες του έθνους μας και να τους χαρακτηρίζετε αντιπαραγωγικούς; Δεν μας λέτε εσείς τι παράγετε; Διότι εμείς το είδαμε και το ζούμε καθημερινά στο πετσί μας από τη μεγάλη ανικανότητά σας, μας βουλιάξατε στο χρέος που ο Θεός ξέρει πότε θα δούμε άσπρη μέρα.
Κατορθώσατε να εξαφανίσετε από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες τα όνειρα και το χαμόγελο. Μας γεμίσατε ντροπή και απογοήτευση όταν ακούμε να μας χαρακτηρίζουν οι Τροϊκανοί, ότι οι Έλληνες είναι τρελοί και άλλα προσβλητικά λόγια. Τι άλλο μπορεί να πει κανείς; ΝΤΡΟΠΗ, ΝΤΡΟΠΗ και μόνο ΝΤΡΟΠΗ. Αυτή είναι η μεταχείριση των «περήφανων γηρατειών» όπως μας αποκαλούσατε; Πήραμε μια σύνταξη από τα δικά μας λεφτά και κοντεύετε να μας την πάρετε πίσω…
Καθηλώσατε τις συντάξεις στα επίπεδα του 2008 και μέχρι σήμερα έχουν χάσει 20% έως 30%. Και σαν να μην φτάνουν αυτά, οι αυξήσεις σε ΦΠΑ, ΔΕΗ, νερό, φάρμακα, πετρέλαιο, βενζίνη κλπ. Σχεδιάζουν και άλλα μέτρα για να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. Νέος κεφαλικός φόρος στα ήδη φορολογημένα πενιχρά εισοδήματά μας. Νέοι φόροι στα σπίτια μας. Προβλέπονται μεγαλύτερες περικοπές στα φάρμακα και στην ιατρική περίθαλψη, καθημερινές αυξήσεις στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης. Με τις εισηγήσεις των Τροϊκανών, που μας βγάζουν ένοχους γιατί θέλουμε αξιοπρεπείς συντάξεις σύμφωνα με τις ανάγκες μας, ενώ γνωρίζουν ότι οι συντάξεις και οι μισθοί των ελλήνων είναι οι χαμηλότεροι στην Ευρωζώνη. Με λίγα λόγια μας έχουν καταντήσει να μας δίνουν χαρτζιλίκι. Δεν πάει άλλο! Δεν έχουμε τίποτα και άλλο να δώσουμε, μας τα πήρατε όλα. Ένα παντελόνι μας έμεινε και αυτό παλιό, τριμμένο.
Το θηρίο που βρυχάται είναι επικίνδυνο και εκδικητικό όταν θα έρθει η ώρα να επιτεθεί σε αυτούς που τόσο αχάριστα το βασανίζουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου