Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Εμείς κάναμε το καθήκον μας


Γράφει ο Παραστατίδης Γιώργος, ταμίας του Σ.Σ.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

Το Έκτακτο Συνέδριο που έγινε στις 28-11-2011 στην Αθήνα για τα διοικητικά – θεσμικά πράγματα (αλλαγή καταστατικού) της Ομοσπονδίας των συνταξιούχων σιδηροδρομικών, θα μείνει στην ιστορία σαν ένα Συνέδριο εγκατάλειψης της υποδουλωτικής νοοτροπίας με μια σύγχρονη αντίληψη, που βασίζεται στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και απόψεων.

Επικράτησε η λογική που θέλει απαλλαγμένους τους ανθρώπους που πλαισιώνουν τα όργανα της Ομοσπονδίας από μηχανισμούς – παραμάγαζα προσωπικών και όχι μόνο φιλοδοξιών. Απέκτησε πλέον η Ομοσπονδία μας ένα καταστατικό που κατοχυρώνει την απλή αναλογική στα Σωματεία μέλη της, την αυτόνομη κάθοδο των Σωματείων μελών της στο συνέδριο με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο το κάθε ένα, για την εκλογή των ικανών συναδέλφων που θα συμμετέχουν σε όλα τα θεσμικά όργανα της Ομοσπονδίας। Εγκαταλείψαμε το παλαιό αναχρονιστικό και γεμάτο παγίδες καταστατικό για πολλούς λόγους που θέλω να τους κάνω γνωστούς στους συνταξιούχους μας:
Ήταν σε βάρος της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των συναδέλφων που ήθελαν να ασχοληθούν με τα προβλήματα των συνταξιούχων, αφού οι καταστατικές του διατάξεις απαγόρευαν τον ικανό και προωθούσαν τον επιθυμητό.
Προωθούσε τη διάσπαση και όχι τη μαζικότητα της Ομοσπονδίας με αποτέλεσμα το Σωματείο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ να μην είναι στη δύναμη της, αφού το καταστατικό ευνοούσε και καλλιεργούσε ΒΑΡΟΝΟΥΣ συνδικαλιστές.
Έλειπαν βασικές διατάξεις ελέγχου των οργάνων για την αποφυγή οικονομικών και διοικητικών ατασθαλιών που κλόνιζαν κατά καιρούς σοβαρά την εύρυθμη λειτουργία της.
Πολλά από τα άρθρα του συγκρούονταν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα την πλήρη σύγχυση στην ερμηνεία του.
Είναι καιρός πλέον να ανταμώσουμε όλοι μαζί, γιατί το ΜΕΓΑΛΟ βήμα έγινε και τα επιχειρήματα για το αδιάλλακτο καθεστώς της Ομοσπονδίας δεν υπάρχουν πια. Ας επιλέξουν οι υπεύθυνοι της ΕΝΟΤΗΤΑΣ (με τους πιο πολλούς μας συνδέουν κοινοί αγώνες και προβληματισμοί) αν θα συνεχίσουν μόνοι και αναποτελεσματικοί ή θα ενταχθούν με όλη την οικογένεια των συνταξιούχων σιδηροδρομικών. Επιτέλους να σταματήσει η άγονη αντιπαράθεση που μόνον κακό κάνει στην αγωνιστική, αποτελεσματική παρουσία των συνταξιούχων μας, πολύ περισσότερο τώρα που εξανεμίζονται οι συντάξεις μας στο βωμό της απάνθρωπης σύγκλησης των οικονομιών της Ε.Ε.
Επείγει αυτούς τους δύσκολους καιρούς να διαμορφώσουμε τις συνθήκες εκείνες, που θα εξασφαλίσουν την αξιοπρεπή διαβίωση των συνταξιούχων, αλλά και να πετύχουμε την επικοινωνία και αλληλεγγύη μεταξύ μας κατακτώντας την χωρίς ανταλλάγματα μέσα από ανθρώπους με διαφορετικές ιδέες, πρακτικές και αντιλήψεις που ομολογώ πραγματικά πως είναι δύσκολο.
Αυτές τις απόψεις και σκέψεις μου θέλω να τις ενώσω και με ειλικρινείς ευχές σε όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο σιδηροδρομικούς για υγεία, προκοπή σε αυτούς και τις οικογένειές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου