Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Μνημόνιο Νο 2 Τα χειρότερα έρχονται!

Η νέα επιστολή της Τρόικας που περιέχει τα νέα μέτρα που πρέπει να πάρει άμεσα η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να αποφύγουμε ως χώρα τη χρεοκοπία έχει να κάνει, ξανά, με μας.
Ζητάει στην ουσία να πληρώσουμε πάλι, είτε με μεγαλύτερη συρρίκνωση των ήδη ισχνών συντάξεων μας, είτε με νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που θα κληθούμε να πληρώσουμε άμεσα.
Δηλαδή, δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσει και κανείς άλλος πέρα από τα συνήθη υποζύγια, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, αναρωτιόμαστε όλοι οι αφελείς;
Και, επιτέλους, δεν πρέπει να έχει κάποιο τέλος αυτός ο κατήφορος; Ως πού θα πάει το κακό; Η εξαθλίωση έχει αρχίσει να μας ακουμπά ήδη. Το βλέπει ο καθένας μας στο πορτοφόλι του. Δουλέψαμε μια ζωή και διαπιστώνουμε ότι δεν καλύπτουν πια τα χρήματα από τις συντάξεις τις αγοραστικές μας ανάγκες.
Η Ομοσπονδία μας κάνει ότι μπορεί για να μην αφήσει να εξανεμιστεί εντελώς η σύνταξη μας. Ευτυχώς ολόκληρο το κίνημα κινείται πια σε αυτή τη λογική.
Θέλαμε αλλιώς να είναι τούτο το σημείωμα, πιο αισιόδοξο στην πρώτη εφημερίδα για τον καινούργιο χρόνο, αλλά δεν γίνεται και δεν φταίμε εμείς για αυτό. Ρόλος μας είναι να παρακολουθούμε και να καταγράφουμε την επικαιρότητα.
Και αυτό κάνουμε μέσα από αυτή τη φιλόξενη γωνιά. Ψύχραιμα, προσπαθούμε να αναλύσουμε την κατάσταση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου