Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

Και μη χειρότερα…

Θα μπορούσε να αποτελέσει ανέκδοτο, όμως δεν είναι! Αγαπητές Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι με νόμο καινούργιο στο εξής όταν ένας συνάδελφος ασφαλισμένος συμπληρώνει τις προϋποθέσεις που προβλέπονται για να πάρει την επικουρική του σύνταξη και υποβάλλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα καλείται να δηλώσει επίσης αν και ποιος θα λάβει την σύνταξή του, μετά «θάνατον».
Ειδικότερα στο άρθρο 43 του εφαρμοστικού νόμου για τον καθορισμό του ποσού της επικουρικής σύνταξης προβλέπεται ότι, στο εξής θα λαμβάνεται υπόψη και η μεταβιβασιμότητα ή μη της σύνταξης.
Δηλαδή αν ο συνάδελφος συντ/χος υπογράψει ότι δεν θέλει μετά τον θάνατό του η επικουρική σύνταξή του να μεταβιβαστεί στη γυναίκα του ή στο παιδί του, τότε θα πάρει υψηλότερη σύνταξη. Σε αντίθετη περίπτωση η σύνταξή του θα είναι μικρότερη.
Για να είμαι ειλικρινής από αυτή την κυβέρνηση όλα τα περίμενα, αλλά και «πεθαμένους» να μας εκμεταλλεύεται, δεν το περίμενα. Οι αρμόδιοι γι’ αυτή την απόφαση επικαλέστηκαν ότι το έκανα για την βιωσιμότητα του Ταμείου.
Πολύ φοβάμαι πως το μέτρο αυτό θα το εφαρμόσουν σύντομα και στην κύρια σύνταξή μας. Ας ελπίζουμε στον Θεό γιατί οι άνθρωποι που μας κυβερνούν μόνο το κακό μας θέλουν.
Τα λέω αυτά από μεγάλη αγανάκτηση διότι αυτά που ψηφίζουν στην Ελληνική Βουλή, νόμους που λένε ότι ο μισθός των 580 ευρώ είναι αρκετός να ζήσει ένας οικογενειάρχης με δυο παιδιά. Είναι για μένα οικονομικοί εγκληματίες, διότι αυτοί κοστίζουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους 20.000 ευρώ το μήνα (μισθός, ΙΧ αυτοκίνητο, αστυνομικός, ξενοδοχείο, δυο υπαλλήλους, γραφείο, επιτροπές, μετακινήσεις, κινητό, αλληλογραφία και βάλε).
Λίγο ανθρωπιά δεν θα ήταν κακό να δείξουν σε αυτούς που τους στέλνουν στη Βουλή για να τους εκπροσωπούν.
 
Ο Πρόεδρος της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ
Κ. Περγαντόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου