Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Εισαγγελικό πόρισμα: Στρατολόγηση ανηλίκων από τη Χρυσή Αυγή. Συλλήψεις στελεχών της!


Το πρωτοσέλιδο του ΒΗΜΑΤΟΣ της 29/09/2013.

Από το Σάββατο 28/09/2013 έχουν συλληφθεί και κρατούνται την αρχή στη ΓΑΔΑ και στη συνέχει στην Ευελπίδων όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης...
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουλιώτης στο 9σέλιδο πόρισμά του που παρέδωσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, για το έργο, τη δομή, τη δράση, κ.λπ. της Χρυσής Αυγής, αναφέρεται και στη στρατολόγηση ανηλίκων παιδιών από 14 έως 17 ετών, όπως και στη συγκρότηση ειδικής ομάδας ανηλίκων, η οποία είχε δράση.
Παράλληλα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η κ. Κουτζαμάνη να ζητήσει τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών προκειμένου η υπόθεση της Χρυσής Αυγής να ανατεθεί σε Εφέτη Ανακριτή. Πάντως, μέχρι στιγμής η κ. Κουτζαμάνη δεν έχει δρομολογήσει καμία ενέργεια της για τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών.
Η εισαγγελική λειτουργός αναμένει την πορεία του έργου των δύο ειδικών ανακριτών, Σπ. Γεωργουλέα και Χ. Παπακώστα, που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να εκτιμήσει την αναγκαιότητα ή μη της σύγκλησης της Ολομέλειας Εφετών για να ανατεθεί η υπόθεση σε Εφέτη Ανακριτή.
  • Πηγή: efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου