Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Αλλαγή πολιτικού σκηνικού. Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Τσίπρας

Οι εκλογές έγιναν την Κυριακή 25 Γενάρη 2015 και τι έβγαλε η κάλπη; ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ    36,34 149, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 27,81 76, Λαικός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή    6,28 17, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 6,05 17, Κ.Κ.Ε. - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 5,47 15, Ανεξάρτητοι Ελληνες Εθν.Πατρ.Συμ., ΑΚΚΕΛ,ΛΕΥΚΟ, Πυρ.Ελλ., Χρ.Κομ.Ελλ., Αν.Ελ. Π.Καμμένος   4,75 13, ΠΑ.ΣΟ.Κ   4,68 13
Την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας στον Αλέξη Τσίπρα ο Κάρολος Παπούλιας. Λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι, προχώρησε και στην ορκωμοσία του με πολιτικό όρκο, όπως και επιθυμούσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν πρωθυπουργός.
Παρόντες στην ορκωμοσία ήταν οι στενοί του συνεργάτες Νίκος Παππάς και Πάνος Σκουρλέτης, καθώς και ο νέος γγ της κυβέρνησης, Σπύρος Σαγιάς.
Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε -όπως λέει ο όρκος, ο οποίος προβλέπεται από τον νόμο περί συγκρότησης κυβέρνησης- στην τιμή και τη συνείδησή του ότι θα τηρεί το Σύνταγμα και θα υπηρετεί το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού.
Στο σύντομο διάλογό του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας τον ενημέρωσε πως υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία και δεν χρειάζεται διερευνητική εντολή, αλλά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τού απάντησε πως θα κάνει αυτό που ορίζει το Σύνταγμα, να του αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αφού πρώτα τον ορκίσει πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου