Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Το ΟΧΙ έφερε ένα νέο υπέρ - Μνημόνιο

Όποιος νομίζει ότι υπογράφηκε κάποια τελική Συμφωνία, επαχθής αλλά οριστική, ας διαβάσει προσεκτικά το κείμενο των ηγετών της ευρωζώνης, που συμφωνήθηκε ομόφωνα.
Στην ουσία αυτό που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με Ευρωπαίους δανειστές μας, είναι να κρεμαστεί ανάποδα από το τσιγκέλι η ελληνική κοινωνία. Το ποιος θα σφάζει ή θα γδέρνει, πότε, ως πότε, με ποιο μέσο ή ρυθμό, μένει ανοιχτό.
Ας αποκωδικοποιήσουμε το σχετικό κείμενο.
Φάση πρώτη: Για να μιλάμε μαζί σας… Επειδή –λένε- υπάρχει «ανάγκη να οικοδομηθεί εκ νέου σχέση εμπιστοσύνης» μεταξύ Ελλάδας και ευρωζώνης, έτσι με το καλημέρα, ώς την Τετάρτη 15 Ιουλίου πρέπει να ετοιμασθούν και να ψηφιστούν στην ελληνική Βουλή τέσσερα νομοθετήματα, ως εξής:...
Φάση δεύτερη: Ξεκινούν οι «διαπραγματεύσεις» για το πώς θα κάνετε αυτά που σας διατάζουμε.
Το κείμενο της συμφωνίας, λέει λοιπόν ότι αμέσως μετά τις τέσσερις αυτές καλές πράξεις «και την έγκριση όλων των δεσμεύσεων που περιέχονται στο παρόν έγγραφο από την Ελληνική Βουλή, κατόπιν επαλήθευσης από τους θεσμούς και την Ευρω-ομάδα, μπορεί να ληφθεί απόφαση προκειμένου να δοθεί στους θεσμούς η εντολή διαπραγμάτευσης μνημονίου συνεννόησης (ΜΣ)».
Φάση τρίτη: Γίνεται η αίτηση για το νέο Τρίτο Μνημόνιο.
Αφού λοιπόν γίνουν όλα τα παραπάνω γίνεται η έναρξη διαπραγματεύσεων «επί νέου προγράμματος του ΕΜΣ»...
Φάση τέταρτη: μετά τη συμφωνία για το μνημόνιο θα ανοίξουν οι τράπεζες
Γράφει επί λέξει το κείμενο της Συμφωνίας:
«Η σύνοδος κορυφής για το ευρώ έχει επίγνωση ότι η ταχεία λήψη απόφασης επί νέου προγράμματος αποτελεί προϋπόθεση για να ανοίξουν πάλι οι τράπεζες (…) Η ΕΚΤ και ο ΕΕΜ θα διενεργήσουν συνολική αξιολόγηση μετά το καλοκαίρι»!...
ΣΥΡΙΖΑ: Κόκκινη γραμμή η παραμονή στην κυβέρνηση και την ευρωζώνη!
Δεν πρόκειται για «λαθεμένες επιλογές», «υποχωρήσεις» και «ταλαντεύσεις». Ο ΣΥΡΙΖΑ χρεώνεται την ευθύνη μιας μεγάλης ταξικής ανατροπής σε βάρος της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας στην Ελλάδα, προς όφελος των πιο επιθετικών αστικών δυνάμεων του σύγχρονου καπιταλισμού.
Η ωμή αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει συνομολογήσει σε ένα ιστορικής διάστασης κοινωνικό κανιβαλισμό και εξανδραποδισμό κάθε έννοιας δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας.
Η κύρωση της Συμφωνίας από τη Βουλή με τους ψήφους ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και των ως τώρα γνωστών μνημονιακών βουλευτών, με τη σημαία της «εθνικής ενότητας», θα σηματοδοτήσει, αν δεν ανατραπεί, μια απόλυτη καταστροφή για τα λαϊκά στρώματα στην Ελλάδα που δρομολογεί το ευρωπαϊκό κεφάλαιο, με βασικό κινητήρα το Γερμανικό κεφάλαιο...

Σε αναμονή εξελίξεων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου