Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Φωτογραφία από το Εκτακτο Πανσιδηροδρομικό Συνέδριο Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών που πργαμτοποιήθηκε στην Αθήνα...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο POLIS, Βεραντζέρου & Πατησίων Αθηνών, στις 29 Νοεμβρίου του 2011 το Έκτακτο Πανσιδηροδρομικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, όπως αυτό είχε αποφασισθεί από το 12ο Τακτικό Συνέδριο, με κυρίαρχο θέμα την τροποποίηση του καταστατικού της Ομοσπονδίας και δύο ακόμη θέματα που είχαν συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη β) Διαγραφή Σωματείου μέλους της ΠΟΣΣΕ «Αγία Παρασκευή» και γ) εκλογή αντιπροσώπων για την ΑΓΣΣΕ.
Στο συνέδριο πήραν μέρος σύνεδροι που είχαν εκλεγεί από τις εκλογές των σωματείων μελών της Ομοσπονδίας. Χαρακτηριστική ιδιαιτερότητα του Συνεδρίου όπως εκφράστηκε από τους ομιλητές που έλαβαν τον λόγο ήταν η πολύμηνη εκπόνηση σχεδίων καταστατικού μέσα από διαδικασίες διαφανείς, δημοκρατικές με προτάσεις που πέρασαν, από ειδικές επιτροπές που εκπροσωπούσαν και είχαν ορισθεί από κάθε Σωματείο μέλος της Ομοσπονδίας, αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων Σωματείων μελών, του 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΟΣΣΕ και την τελική ομόφωνη έγκριση του ανωτέρου οργάνου του Εκτάκτου συνεδρίου της 25ης του μηνός Νοεμβρίου 2011, όπου στη συνέχεια θα κατατεθεί στο Πρωτοδικείο για την νομική του έγκριση σύμφωνα με τον Νόμο του κράτους.
Για το δεύτερο θέμα ημερήσιας διάταξης σύμφωνα με την πρόταση του 25μελούς ΔΣ για διαγραφή του Σωματείου μέλους «Αγία Παρασκευή» όπου σύμφωνα με το καταστατικό άρθρο 4 & 5 περί μη εφαρμογής των καταστατικών υποχρεώσεων προς την Ομοσπονδία και την μη συμμόρφωση των στις σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων (Εκτελεστικής Επιτροπής και 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου), το Συνέδριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την διαγραφή του.
Για το τρίτο θέμα σχετικά με τους αντιπροσώπους στην ΑΓΣΣΕ, εξελέγησαν 19 αντιπρόσωποι από τα Σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με το καταστατικό της ΑΓΣΣΕ.
Μετά την ολοκλήρωση και του 3ου θέματος, ο Πρόεδρος του Συνεδρίου Πολυμέρου Ιωάννης, ευχαρίστησε όλους για την υπομονή και την δημοκρατική διαδικασία που όλοι οι παρευρισκόμενοι επέδειξαν, ανακοινώνοντας το τέλος των εργασιών του Έκτακτου Συνεδρίου που διεξήχθη από την 9η π.μ. μέχρι και την 16η μ.μ. ώρα της 29ης/11/2011.
Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που με την εμπειρία τους συνέβαλαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να φέρουμε σε πέρας ένα νέο καταστατικό λειτουργίας της Ομοσπονδίας, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες και νομικές προβλέψεις, παραμερίζοντας κάθε καταστατική στρέβλωση που δημιουργούσε τριβές και ανωμαλίες μέσα στη λειτουργία της Ομοσπονδίας.
Για την Διοίκηση της ΠΟΣΣΕ
Ο Γεν। Γραμματέας Ο Πρόεδρος
Αποστολόπουλος Βασίλης Τουμπανάκης Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου