Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Μπράβο σας!!!

Σχολιάζει ο Αντιπρόεδρος της ΟΣΣΕ κ. Κων. Περγαντόπουλος
Ανοικτή επιστολή προς τον κ. Ρέππα και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Κύριε Υπουργέ, αν η οικονομία της Ελλάδος και του ΟΣΕ ή ΤΡΑΙΝΟΣΕ ή δεν ξέρω πώς αλλιώς θα τον βαπτίσετε ακόμα τον ταλαίπωρο Σιδ/μο στο μέλλον, σωζόταν οικονομικά, θα σας λέγαμε μπράβο καλά κάνατε και μας κόψατε τα ελευθέρας.
Μα κ. Υπουργέ και ΤΡΙΑΝΟΣΕ δεν σας ενημέρωσαν οι συμβουλάτορες σας, ότι αυτά έχουν κατακτηθεί με αγώνες και μέσα από συλλογικές συμβάσεις; Ακόμα δεν σας έκαναν γνωστό ότι υπάρχει κανονισμός σχετικά για το πόσοι συνάδελφοι μπορούν να ταξιδέψουν σε ένα τρένο; Οι συμβουλάτορες σας, δεν σας είπαν ότι ο «υπάλληλος της αμαξ/χίας» έχει το δικαίωμα όταν για οποιοδήποτε λόγο υπάρχει επιβάτης όρθιος να σηκώσει κάποιον που έχει ελευθέρας; Δεν σας έκανα γνωστό ότι υπάρχει Διεθνής Σύμβαση την οποία έχει υπογράψει ο τότε ΣΕΚ και το 1972 ο ΟΣΕ; Τι θα κάνετε κύριοι του ξένους Σιδ/κούς; Θα τους κατεβάζετε στα Σκόπια;
Ξέρετε κύριοι ότι τα γεροντάκια οι Σιδ/κοί είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στο ΤΑΥΤΕΚΩ, που υπάρχουν μόνο στις μεγάλες πόλεις της χώρας, για να πάρουν τα φάρμακα και τα χρήματα που έχουν δώσει σε γιατρούς και άλλες εξετάσεις; Θα πρέπει να πάρει το τρένο για να πάει στο ΤΑΥΤΕΚΩ, για να εισπράξει τα χρήματα που έχει δώσει ο ταλαίπωρος παππούς συνταξιούχος, συν να πληρώσει και το εισιτήριο του τρένου, ακόμα μια οικονομική ζημιά θα υποστεί, εκτός των άλλων προηγούμενων οικονομικών ζημιών που έχει υποστεί από το πάγωμα μισθών, του νέου ΛΑΦΚΑ, της κοπής των δώρων και δεν συμμαζεύεται.
Σας κάνουμε έκκληση να πάψετε τέτοιου είδους οικονομικά εγκλήματα σε βάρος των εργαζομένων και συνταξιούχων Σιδ/κών και να λάβετε υπόψη σας τα μηνύματα που παίρνετε από τους αγανακτισμένους πολίτες και συνταξιούχους Σιδ/κούς, διότι έχει παραγίνει το οικονομικό και θεσμικό κακό σε βάρος μας. Η αγανάκτηση έχει υπερβεί τα όριά της και δεν θα φταίμε εμείς αν δεν μπορέσουμε να συγκρατήσουμε τις λογικές ενέργειες.
Τελειώνοντας, σας κάνουμε γνωστό ότι, στην κατοχή οι Γερμανοί δεν έκαναν αυτό που κάνατε εσείς σε μας και τους πατεράδες μας. Αλλά και ο Παπαδόπουλος με τα άρματα στους δρόμους μας σεβάστηκε και δεν μας έβαλε χαράτσι όπως εσείς.
Υ.Γ.: Εύχομαι στο επόμενο σχόλιό μου να έχετε πάρει μια δίκαιη απόφαση για το θέμα ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ των συντ/χων σιδ/κών και εργαζομένων και να είστε βέβαιοι ότι εμείς θα σας χειροκροτήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου