Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Δίνουμε λόγο μόνο σε σας…

Η ελευθερία του λόγου και η διακίνηση των ιδεών είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα της Δημοκρατίας. Στους καιρούς που ζούμε, κάποιοι νομίζουν ότι κι αυτή μπορεί να είναι υπό διαπραγμάτευση. Θα διαψευστούν.
Πολύ σωστά η εφημερίδα μας επέλεξε να αναδείξει κορυφαίο στην πρώτη της σελίδα αυτό το θέμα. Οι συνάδελφοι πρέπει να ξέρουν. Γιατί αυτοί είναι η δύναμη μας κι σ´ αυτούς δίνουμε αναφορά για τα γραφόμενά μας.
Κανένας καρεκλοκένταυρος δεν μπορεί να μας φιμώσει, αν και πολύ θα ήθελαν. Οι ενοχλητικές φωνές που ασκούν κριτική, που προβάλουν τα πραγματικά προβλήματα των συναδέλφων και δεν έχουν μάθει να χαϊδεύουν τα αυτιά της εξουσίας θεωρούν ότι πρέπει να εκλείψουν.
Και «χτυπάνε» εκεί που ξέρουν ότι πονάμε, στο οικονομικό. Θέλουν να μας εξαντλήσουν, να μας εξουθενώσουν για να υποστείλουμε τη σημαία της ανεξαρτησίας μας.
Αλλά κάνουν λάθος μέγα. Με τέτοιες αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές που δεν «δείχνουν» κράτος δικαίου, ισχυροποιούν περισσότερο τη θέληση μας για προσφορά. Δεν φτάσαμε ως εδώ επειδή λατρέψαμε την καρέκλα… όχι!
Ψάχνουμε να βρούμε την καλύτερη λύση. Και θα τη βρούμε. Το εργατικό και το συνταξιουχικό κίνημα έχει στην ιστορία του πολλά παραδείγματα όπου οι εκάστοτε εξουσίες προσπάθησαν να βάλουν εμπόδια στην δράση τους. Αλλά δεν τα κατάφεραν… Θα τους μείνει μόνο το στίγμα ότι προσπάθησαν να φιμώσουν την ελευθερία του Τύπου.
Εμείς θα κάνουμε το χρέος μας απέναντι στα Σωματεία κι τους συναδέλφους. Και θα εκφράζουμε ελεύθερα την άποψη μας όσο κι αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου