Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Δυο μέτρα – δυο σταθμά...


Αυτοί οι κύριοι που χειρίζονται την οικονομική ζωή των Ευρωπαϊκών λαών ΕΟΚ – ΔΝΤ, δηλαδή των εργαζομένων και συνταξιούχων της Ευρώπης, αυτοί που συνέχεια κόβουν μισθούς και συντάξεις και έχουν διαλύσει κάθε κοινωνική ή πολιτική ζωή στον τόπο μας, μηδέ εξαιρουμένης και της υγείας στην Ελλάδα.
Λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι που εγκρίνουν μισθούς πείνας 580 ευρώ τον μήνα, για έναν εργαζόμενο με δυο παιδιά, ο οποίος δίνει 300 ευρώ για νοίκι, σε ένα μικρό διαμερισματάκι, λένε ότι αρκούν για να ζήσουν την οικογένειά τους. Είναι εξωφρενικό και εξωπραγματικό!
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, αν αναφερθώ στη χειμερινή περίοδο που θέλει για αέριο ή πετρέλαιο 150 – 200 ευρώ το μήνα, τότε δεν μένει ούτε σκέτο ψωμί να φάει την ημέρα. Δείτε τώρα παρακάτω τι γίνεται.
Ο κ. Υπουργός Οικονομικών Στουρνάρας έκανε μια επιτροπή που τη βάφτισαν Εκτελεστική Επιτροπή Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Προσέξτε τι μισθούς ενέκρινε ο υπουργός Οικονομίας κ. Στουρνάρας για να παίρνουν οι υπάλληλοι  αυτοί για μια πενταετία.
Α. Διευθύνων Σύμβουλος Εκτελεστικής Επιτροπής 185.000 ευρώ το χρόνο.
Β. Αναπληρωτής Σύμβουλος Εκτελεστικής Επιτροπής 185.000 ευρώ το χρόνο.
Γ. Πρόεδρος Γεν. Συμβουλίου 100.000 ευρώ το χρόνο.
Δ. Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής 165.000 ευρώ το χρόνο.
Ε. Μέλη του Γεν. Συμβουλίου 30.000 ευρώ το χρόνο.
Θα ήθελα πραγματικά να ρωτήσω τον κ. Υπουργό Στουρνάρα αν αυτούς τους υπαλλήλους τους πέρασε από γαστρεντερολόγο και διαπίστωσε ότι έχουν μεγάλο στομάχι και ενέκρινε τα ποσά αυτά να πάρουν, τη στιγμή κατά την οποία μιλούν και για μείωση των 580 ευρώ, που είναι το κατώτερο των μισθών.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, μπορείτε να βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας. Εγώ θα πω μόνο δυο λόγια στον κ. Υπουργό, μήπως αυτές οι ανισότητες που εγκρίνει αγανακτούν  τον ταλαίπωρο ελληνικό λαό που βλέπει πολλούς Έλληνες να σηκώνουν τα χέρια για να πάρουν κάποια τρόφιμα δωρεάν που τους δίνουν οι αγρότες.
Κύριε Υπουργέ, πώς εγκρίνετε τέτοιους μισθούς, όταν οι Εκκλησίες έγιναν «ΜΑΓΑΖΙΑ» για τους φτωχούς. Και τελειώνοντας θέλω να σας πω να γίνετε λίγο πιο δίκαιοι, δεν είναι δα και κακό.

Περγαντόπουλος Κων/νος
Πρόεδρος Σωμ. «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου