Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ


Παράταση των κινητοποιήσεών τους, έως το τέλος του μήνα, αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί της Αττικής, κατά τη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης, που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, εντείνοντας την ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.
 Έκκληση να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους απηύθυνε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, τονίζοντας ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είναι «απολύτως αξιόπιστη» σχετικά με τις δεσμεύσεις και το χρονοδιάγραμμα πληρωμών που έχουν ανακοινωθεί. 
Οι φαρμακοποιοί ζητούν εξόφληση των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ από τον περασμένο Ιούλιο και καταβολή χρημάτων που οφείλονται από συνταγές που εκτελέστηκαν το 2011.  
Ειδικότερα, ο Φαρμακευτικος Σύλλογος Αττικής και οι Σύλλογοι Ρεθύμνου, Ιωαννίνων, Δωδεκανήσων, Πέλλας, Κερκύρας, Ηρακλείου, Ηλείας, Αργολίδας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λασιθίου, Ξάνθης, Έβρου, Μεσσηνίας, Θεσπρωτίας και Λακωνίας δεν έχουν υιοθετήσει την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για αναστολή της κινητοποίησης, με αποτέλεσμα χιλιάδες ασφαλισμένοι να είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν τα φάρμακά τους από την τσέπη τους, ή να τα αναζητούν σε άλλες περιοχές, όπου τα φαρμακεία τα χορηγούν με πίστωση. 
Αντιθέτως, οι φαρμακοποιοί του Πειραιά έχουν αποφασίσει να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του Οργανισμού, με αποτέλεσμα ασφαλισμένοι από την Αθήνα να καταφεύγουν στον Πειραιά για φάρμακα. 
Ο ΕΟΠΥΥ έδωσε παράταση ισχύος των συνταγών, έως το τέλος του μήνα, καθώς λόγω των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών, πολλές από τις συνταγές δεν εκτελέστηκαν στο πενθήμερο που ορίζει ο κανονισμός, με την προϋπόθεση ότι ο θεράπων ιατρός θα αλλάξει την ημερομηνία έκδοσης της συνταγής, με σφραγίδα και υπογραφή. 
Στο μεταξύ, την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων ανακοίνωσε χθες η Ένωση Ιατρών του ΕΟΠΥΥ, μετά την πληρωμή των ιατρικών επισκέψεων Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου