Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Σύνδεσμος Συντ/χων Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας

Μέρα τρίτης ηλικίας
Αγαπητοί συνάδελφοι, κυρίες και κύριοι σας καλωσορίζουμε στην αποψινή μας εκδήλωση που γίνεται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας, που εορτάζεται όπως γνωρίζετε κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου.
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μας κάνετε με το να παραβρεθείτε στην εκδήλωσή μας. Αυτό αποδεικνύει τους άρρηκτους δεσμούς που μας συνδέουν.
Η Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας καθιερώθηκε να εορτάζεται την 1η Οκτωβρίου κάθε χρόνο. Η απόφαση αυτή πάρθηκε πριν από 18 χρόνια στο Λουξεμβούργο, το έτος 1992 όπου εκεί συναντήθηκαν στις 30 και 31 Μαΐου του εν λόγω έτους, 518 αντιπρόσωποι από 12 χώρες.
Από τότε, έγιναν αρκετές προσπάθειες για την προώθηση διαφόρων προγραμμάτων προκειμένου να αξιοποιηθεί το δυναμικό των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής των, για μια κοινωνία με λιγότερα προβλήματα, λιγότερο άγχος, αλλά με αρκετή αξιοπρέπεια. Όπως αρμόζει άλλωστε σε αυτούς που πρόσφεραν τόσα πολλά κατά τη διάρκεια της ενεργούς υπηρεσίας τους σε δύσκολες εποχές, με δύσκολες συνθήκες και με χίλιες δυο στερήσεις, περιμένοντας από το κράτος μια καλύτερη μεταχείριση, για μια ζωή χωρίς στερήσεις και δυσκολίες στα γεράματά τους.
Δυστυχώς όμως, σιγά – σιγά άρχισε η παρακμή. Πολλά από τα αναγγελθέντα προγράμματα και μέτρα παρέμειναν στο «ράφι». Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, φτάσαμε στο σήμερα, όπου είμαστε στη δυσάρεστη θέση να βλέπουμε τις συντάξεις μας αντί να αυξάνονται να περικόπτονται και να μειώνονται. Ευτυχώς που πρόλαβαν να αξιοποιήσουν το θέμα των Κ.Α.Π.Η. και των Κ.Ι.Φ.Η. καθώς και άλλες δραστηριότητες των δήμων που ανακουφίζουν τους ηλικιωμένους, οι οποίοι βρίσκουν μια δική τους θέση προκειμένου να συνεχίσουν την προσφορά τους στην κοινωνία όσο αυτό είναι δυνατόν.
Κλείνοντας θα ήθελα να σας πω ότι Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ και με λίγη υπομονή και επιμονή, καθώς επίσης και με την βοήθεια της πολιτείας, πολλά από τα προβλήματά μας ας ελπίσουμε ότι θα βρουν τη λύση τους, για το καλό το δικό μας και των οικογενειών μας.
Χρόνια πολλά και του χρόνου να είμαστε πάλι όλοι εδώ να ξαναγιορτάσουμε.

Ο Πρόεδρος
Χρ. Μαντούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου