Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Μας διαβάζουν, μας παρακολουθούν...

Δεν ξέρουν τι ψηφίζουν
Συνέβη κι αυτό. Ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Θ. Ρομπόπουλος είπε τη μεγάλη αλήθεια που όλοι υποψιαζόμαστε καθώς βλέπουμε την πορεία της χώρας: Δεν ήξερε τι ψήφιζε!
Ο κ. Ρομπόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής του από την έδρα, στην οποία υποστηρίζει ότι ψήφισε το Μνημόνιο χωρίς να ξέρει τι ψηφίζει. Παράλληλα εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός ότι δεν ρωτήθηκε ποτέ για υποθέσεις των κλάδων στους οποίους δραστηριοποιήθηκε. «Θα μπορούσα να αξιοποιήσω την εμπειρία μου και τις γνώσεις μου, ώστε να γίνουν γρήγορα οι μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν τη χώρα ανταγωνιστική, φιλική στην επιχειρηματικότητα, για να γίνουν επενδύσεις, να επιτύχουμε ανάπτυξη και να καταπολεμήσουμε την ανεργία», εκτιμά.
Στην επιστολή αναφέρει ότι επέλεξε να μην ανεξαρτητοποιηθεί, επειδή εξελέγη μετά την απόφαση του Γ. Παπανδρέου να παραιτηθεί από την έδρα της Θεσσαλονίκης και διατηρήσει εκείνη της περιφέρειας Αττικής.
Όσον αφορά στους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση, γράφει: Με μεγάλη μου λύπη πήρα την απόφαση να παραιτηθώ από το βουλευτικό αξίωμα, γιατί δεν μπορώ άλλο να συνεχίσω:
1) Να ψηφίζω χωρίς να ξέρω τι ψηφίζω, όπως έκανα με το Μνημόνιο.
2) Να ψηφίζω χωρίς να συμφωνώ άδικα και αντιλαϊκά μέτρα υπό την πίεση ότι θα ανατραπεί η κυβέρνηση, η δόση δεν θα καταβληθεί, η χώρα θα χρεοκοπήσει και δεν θα υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις όπως έκανα στο Μεσοπρόθεσμο.
3) Όποιος δεν συμφωνεί να διαγράφεται.
Όπως σημειώνει, «την τελευταία διετία έγιναν και γίνονται πάρα πολλά πράγματα τα οποία έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Τα ελλείμματα μειώνονται, η εξοικονόμηση των δαπανών του κράτους γίνεται πράξη». Προσθέτει, όμως ότι «για να σωθεί η χώρα, η προσπάθεια πρέπει να είναι με πανεθνική συναίνεση όλων των κομμάτων και όλων των Ελλήνων».
Ο Θ. Ρομπόπουλος είναι επιχειρηματίας και δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας αυτοκινήτου. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 2009.
Εμάς που η μοίρα μας εξαρτάται από αυτά που ψηφίζουν οι βουλευτές στα νομοσχέδια της κυβέρνησης τι άλλο να πούμε, παρά ντροπή για την κατάντια του βουλευτικού αξιώματος που κάποτε σ' αυτόν τον τόπο ήταν σεβαστό...

Στην εφημερίδα που κυκλοφορεί τώρα υπάρχει αυτό το άρθρο. Από τη Θεσσαλονίκη που είχε εκλεγεί ο κ. Ρομπόπουλος, από το γραφείο του, μας πήραν τηλέφωνο και μας είπαν να τους στείλουμε το φύλλο. Για άλλη μια φορά πρωήν βουλευτής αποδεικνύει πως έχει τσαγανό και δεν πήρε "τσάμπα" τους σταυρούς που πήρε. Ο κόσμος τον εκτιμά για το ήθος του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου