Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ο γολγοθάς μας με τα φάρμακα

Αλεξ/πολη 11/10/2011
Προς τον κ.κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Κοιν.: 1. Πρόεδρο ΤΑΥΤΕΚΟ (πρώην ΤΑΠΟΤΕ)
2. Τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1
3. Τηλεοπτικό σταθμό MEGA

Κύριε υπουργέ,
Ονομάζομαι ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ είμαι συνταξιούχος του ΟΣΕ, ενώ συγχρόνως είμαι και αντιπρόσωπος στο συνδικαλιστικό όργανο των συνταξιούχων του ΟΣΕ Ν. Έβρου που αριθμεί περί τα 650 άτομα.
Θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ εκ μέρους αυτών διότι:
Τις φαρμακευτικές δαπάνες που πραγματοποιεί κάποιος συνάδελφος από το ΟΡΜΕΝΙΟ αφού πρώτα τις πληρώσει στο φαρμακείο εξ ολοκλήρου, πρέπει να κατέβει να τις υποβάλλει στο σταθμό ΠΥΘΙΟΥ. Ο σταθμός ΠΥΘΙΟΥ να τις υποβάλλει στο ΤΑΠΟΤΕ στην Κομοτηνή. Το ΤΑΠΟΤΕ Κομοτηνής να τις υποβάλει στο ΤΑΠΟΤΕ στην Αθήνα προκειμένου να μπουν τα χρήματά του σε κάποιο λογαριασμό τραπέζης που έχει υποδείξει.
Από εκεί αρχίζει ο γολγοθάς του. Αφού περάσει το χρονικό διάστημα ενός μηνός, αρχίζει να επισκέπτεται καθημερινός την τράπεζα μέχρις να διαπιστώσει ότι έχουν μπει τα χρήματά του και διαπιστώνει ότι χρήματα δεν μπαίνουν.
Σας πληροφορώ ότι σε λογαριασμούς συναδέλφων από τον Ν. Έβρου, χρήματα από φαρμακευτικές δαπάνες που έχουν υποβληθεί έχουν να μπουν από τον Ιούνιο του 2011.
Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που το ποσό είναι μικρό 200 με 300 ευρώ και από μια στιγμή και μετά παύουν να ενδιαφέρονται και μεταξύ τους συζητούν ότι κάποιος έχει καρπωθεί τα χρήματά τους.
Υπάρχει ένας συνάδελφος που η μηνιαία φαρμακευτική δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 7.000 ευρώ και αρκετοί συνάδελφοι που έχουν μηνιαία φαρμακευτική δαπάνη 1.000 με 1.200 ευρώ και καταλαβαίνετε το συνολικό ποσό που πρέπει να μπει στο λογαριασμό ποιο είναι. Έχουν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια δανεισμού και μάλιστα ένας εξ αυτών ετοιμάζεται να πουλήσει το σπίτι του για να ζήσει.
Παρακαλώ να δώσετε λύση στο πρόβλημα των συναδέλφων, διότι είναι ντροπή απόμαχοι της εργασίας από ακριτικούς Νομούς να αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο έναντι των συναδέλφων από την Αθήνα που με μια απλή επίσκεψη μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους.
Λύση είναι ότι από 01/02/2012 θα μας εξυπηρετεί το γραφείο ΤΑΠΟΤΕ της ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, εφόσον είναι αληθής η πληροφορία που έχουμε, αλλά δεν μας λένε τίποτε για τις υποβληθέντες και ευρισκόμενες στο ΤΑΠΟΤΕ Αθηνών φαρμακευτικές δαπάνες που τα περισσότερα χρήματα πρέπει να επιστραφούν είτε σε φαρμακοποιούς είτε να εξοφληθούν δάνεια τα οποία συνήψαν οι συνάδελφοι προκειμένου να πληρώσουν τα φάρμακα που οι ιατροί τους έχουν συνταγογραφήσει για να ζήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου