Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ

Συνάδελφοι των Δ.Σ. της O.Σ.Σ.Ε. και των Σωματείων που την αποτελούν. Πράγματι Σοκ στους Συνταξιούχους του ΤΑΠΟΤΕ και όντως Εγκληματικές οι Ενέργειες εις βάρος των συνταξιούχων Συναδελφων. Συμφωνω απόλυτα. Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό, και ο αρμόδιος υπουργός δεν μπορεί να μένει απλός θεατής, αλλά πρέπει να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα με τα φάρμακα και τους γιατρούς.(ΤΥΠΟΣ 1ου-2ου -2012)

Ξέρετε ότι, η Φλώρινα τον φετινό χειμώνα, είχε την πρωτιά στην υπό του μηδενός θερμοκρασίας στην Ευρώπη, με δεύτερη, κάποια πόλη της Σιβηρίας με -28,-30,-32 βαθμούς για περίπου 70 ημέρες;.

Ξέρετε ότι, το κόστος της θέρμανσης στην περιοχή μας, είναι 2,5 και 3 φορές μεγαλύτερο, από ότι σε άλλες περιοχές της Πατρίδας μας, με την τιμή του πετρελαίου στα ύψη, που διαρκεί 7 με 8 μήνες τον χρόνο;

Ξέρετε ακόμα ότι, στην περιοχή μας υπάρχουν Συνάδελφοι Συνταξιούχοι, που ταλαιπωρούνται, με το καθεστώς φαρμάκων και γιατρών με το ίδιο περίπου καθεστώς των συν. στον Έβρο; Φλώρινα στον υπόλογο του ΟΤΕ, για τιμολόγηση. Μετά αποστολή στην Κοζάνη, στο εκεί Υποκατάστημα του ΤΑΥΤΕΚΟ, από εκεί στην Αθήνα, και μετά χάνεται το παιχνίδι. ΑΝΑΜΟΝΗ άγνωστο πόσο.

Ξέρετε πως αισθάνονται, συνάδελφοι μας συνταξιούχοι, όταν βλέπουν συνταξιούχους άλλων ταμείων, ακόμα και αυτών του ΟΤΕ και ΕΛΤΑ, να εξυπηρετούνται αμέσως, και χωρίς ταλαιπωρία;.

Απομονωμένοι, πικραμένοι και ξεχασμένοι.

Ξέρετε συν. ότι, στην Φλώρινα το τρένο, μετά 100 περίπου χρόνια λειτουργίας, σταμάτησε και ότι οι συνάδελφοι και για τις υποχρεωτικές τους ακόμα μετακινήσεις πληρώνουν υπέρογκα ποσά, σε βενζίνες και διόδια;.

Σίγουρα όμως ξέρετε, ότι, όπου γεράματα, αρρώστιες, και όπου αρρώστιες φάρμακα. Μπορεί λοιπόν κάποιος, εύκολα να αντιληφθεί τις καιρικές και οικονομικές συνθήκες, που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, και πόσο από το ήδη μειωμένο εισόδημα τους δαπανούν και για ανάγκες θέρμανσης στην περιοχή; Μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει, πόσο ανάγκη έχουν οι συνάδελφοι τα χρηματικά ποσά που διαθέτουν για την υγεία τους, και κάνουν 8-10 μήνες να τα πάρουν πίσω, όταν μάλιστα είναι ανδρόγυνο;. Συνεχώς δανικά, χωρίς να μπορούν να τα αποπληρώσουν. Συνάδελφος περιμένει επιστροφή ποσού, από τον Μάιο του 2011.

Οι Συνταξιούχοι και εργαζόμενοι της περιοχής μας, δεν έπαθαν απλά Σοκ, έπαθαν Ηλεκτροσόκ.

Κάποιος η κάποιοι λοιπόν, συν, πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για αυτή την ταλαιπωρία, αλλά και για την άμεση λύση του προβλήματος.

«Αυτά μας είπαν. Εμείς τι να πούμε». Αυτή συν. δεν είναι θέση σωματείου που υπερασπίζεται συμφέροντα Συνταξιούχων. Δεν είναι καν απάντηση. ΕΜΕΙΣ- ΕΣΕΙΣ τι κάνατε;. Ποια η μαζική και δραστική κινητοποίηση και διαμαρτυρία για τις λύσεις των προβλημάτων;. Περιμένουμε από τον αρμόδιο εκάστoτε υπουργό, να μη μένει απλός θεατής. Αλλά εμείς, απλά περιμένουμε. Ενώ έπρεπε στις εφημερίδες μας, να παρουσιάζουμε τις θέσεις μας, τις συμμέτοχες μας σε δράσεις. τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις, τις παρεμβάσεις μας εμείς ανακυκλώνουμε τα γνωστά. Αυτά δηλ. που ακούμε και διαβάζουμε, καθημερινά από τα ΜΜΕ, χωρίς ίχνος αισιοδοξίας.

« Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΑΥΤΕΚΟ»

Μια συνάντηση, μπορεί να είναι από συνάντηση γνωριμίας – εθιμοτυπική, μέχρι και συνάντηση γεύματος. Το αποτέλεσμα ποιο;. «Το πρόβλημα υπάρχει λόγω κατάργηση των υπολόγων, και θα ταχτοποιηθεί!!!!!». Φρούδες ελπίδες που τις ακούμε εδώ και χρόνια. Παρηγοριά στον άρρωστο!!!!! που λέει ο λαός μας.

Ναι πράγματι, Συνάδελφε από την Αλεξανδρούπολη, είναι ΝΤΡΟΠΗ και ΑΔΙΚΟ είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ συνάδελφοι που εργάστηκαν 30 και35 χρόνια να διεκδικούν το αυτονόητο.

Πρέπει συνάδελφοι να δοθεί πλέον τέλος, στην συνεχιζόμενη αυτή κοροϊδία και να βρεθεί ΑΜΕΣΑ λύση στο χρονίζον πρόβλημα των συναδέλφων, πιστεύω δε, πως λύσεις υπάρχουν. Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι και η θηλιά στον λαιμό.

Η υπομονή εξαντλήθηκε. Θέλει αγώνα, θέλει διεκδίκηση, θέλει πάλη και επιθετική πολιτική προς κάθε αρμόδιο και υπεύθυνο. Θέλει στόχο και σκοπό. Θέλει θέληση. Μόνο με αγώνες ακόμα και στο πεζοδρόμιο, μπορούμε να διεκδικήσουμε, μπορούμε να καταφέρουμε κάτι, ώστε να μη μπορεί κάνεις να μας στερήσει το δικαίωμα στην επιβίωση, την υγεία. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ., να απαιτήσουμε αυτά που μας στέρησαν και μας στερούν.

Λύση 1). Να μπορούν και οι συνάδελφοι μας να απευθύνονται προς τους υπολόγους του ΟΤΕ και ΕΛΤΑ, όπου τουλάχιστον τέτοιοι υπάρχουν, για να εξοφλούν τις ιατροφαρμακευτικές τους δαπάνες. Στην Φλώρινα υπάρχει και ΟΤΕ και ΕΛΤΑ και υπόλογοι. Συγχαρητήρια στους συναδέλφους του Νομού Αργολίδας που κατάφεραν κάτι τέτοιο.

  1. Να δοθεί προτεραιότητα στην εξόφληση των δαπανών συναδέλφων ακριτικών περιοχών, όπου το κόστος ζωής των, είναι δυσανάλογα μεγαλύτερο των συναδέλφων του κέντρου και όχι μόνον.

  2. 3) Να βρεθεί φόρμουλα ώστε οι συνάδελφοι να παίρνουν τα φάρμακα τους από τα κατά τόπους νοσοκομεία και κέντρα Υγείας.

  3. 4) Σε συνεργασία με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, να καθορισθούν υπόλογοι, μια και εκεί εντοπίζει το πρόβλημα ο κ. Μπουρσανιδης. Προσωπικά δηλώνω πως αναλαμβάνω τα καθήκοντα υπολόγου, για τουλάχιστον δυο ήμερες την εβδομάδα, μέχρι να βρεθεί οριστική λύση, για την ΠΛΗΡΗ κάλυψη των αναγκών των συναδέλφων. ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ.

Πάντως να ξέρετε ότι, οι συνάδελφοι περιμένουμε μια σοβαρή απάντηση, άμεσων στόχων και ενεργειών, για την λύση του σοβαρού αυτού προβλήματος.

Δεν ζητάμε κάτι διαφορετικό, ΑΠΑΙ ΤΟΥΜΕ τηνίση μεταχείριση με τους συναδέλφους της Αθήνας, και όχι μόνον, κατά τα άλλα αγαπητούς, που με μια απλή και μόνο επίσκεψη παίρνουν τα χρήματα τους.

Αφουγκραστείτε λοιπόν, την κραυγή αγωνίας των συναδέλφων και κατανοείστε τον προβληματισμό τους, για το που πρέπει να διαθέσουν από το εισόδημα τους. Στους γιατρούς, στα φάρμακα, στην θέρμανση, η στην επιβίωση τους;

ΓΙΑΖΙΤΖΙΔΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

12-03-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου