Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΑΥΤΕΚΟ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΑΥΤΕΚΟ κ. Μπουρσανίδη είχε το Προεδρείο της Ομοσπονδίας μαζί με τους Προέδρους όλων των Σωματείων της δυνάμεώς της, στις 20/01/2012.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που ένα και πλέον χρόνο ταλαιπωρούν τους συνταξιούχους συναδέλφους μας, όπως συμβάσεις ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, καθυστέρηση ιατροφαρμακευτικών δαπανών, υπογραφή συμβάσεων ιδιωτικών κλινικών και ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, προώθηση των δαπανών των χρόνια πασχόντων συναδέλφων μας, πληρωμή του εφάπαξ των νέων συνταξιούχων συναδέλφων μας.
Ο κ. Μπουρσανίδης μας ενημέρωσε για κάθε θέμα, καθώς τα ίδια θέματα του είναι γνωστά από παλαιότερες συναντήσεις με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας, ότι από την πλευρά του ταμείου γίνονται καθημερινά προσπάθειες για την όσο το δυνατόν επίλυση των θεμάτων που πράγματι είναι και σωστά και δίκαια.
Στο θέμα πρόσληψης (υπογραφή συμβάσεων) ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων μας διαβεβαίωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την υπογραφή των συμβάσεων με όσους έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά, αλλά έχει δεχτεί την εντολή από την πολιτική ηγεσία να περιμένει, διότι γίνονται επαφές με τους ιατρικούς συλλόγους και περιμένει, όπως μας είπε, το πράσινο φως για να προχωρήσει στην υπογραφή των συμβάσεων.
Με τις ιδιωτικές κλινικές γίνονται οι υπογραφές συμβάσεων και ανανεώνονται όσες λήγουν. Μόνο στα ιδιωτικά κέντρα υπάρχει κάποιο πρόβλημα και με εντολή από άνωθεν, έχουν σταματήσει να υπογράφουνε προς το παρόν συμβάσεις.
Για τις πληρωμές των ιατροφαρμακευτικών δαπανών, μας διαβεβαίωσε ότι με την επαρχία υπάρχει πρόβλημα λόγω κατάργησης των υπολόγων, αλλά το θέμα θα τακτοποιηθεί με την λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος που βρίσκεται προς την ολοκλήρωσή τους ΠΑΤΡΩΝ- ΛΑΡΙΣΑΣ -ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ- ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ; Ώστε οι επιστροφές να είναι γρηγορότερες.
Για τους χρόνια πάσχοντες συναδέλφους μας, υπάρχει σχέδιο εν εξελίξει να υπογραφεί μεταξύ ΤΑΥΤΕΚΟ και νοσοκομείων. Να παίρνουν τα φάρμακα από τα νοσοκομεία χωρίς να πληρώνουν και θα τα πληρώνει το ΤΑΥΤΕΚΟ όπως επίσης και από το ΙΚΑ. Επίσης έχει δοθεί εντολή για όσους συναδέλφους έχουν υποβάλλει παραστατικό για δαπάνες και είναι χρόνια πάσχοντες να δοθεί προτεραιότητα στις επιστροφές των δαπανών τους.
Για τις πληρωμές του εφάπαξ των νέων συναδέλφων συνταξιούχων, 280 περίπου τον αριθμό, σε δυο με τρεις μήνες θα αρχίσουν να πληρώνουν, κάνοντας χρήση του 25% του νέου προϋπολογισμού. Μας ενημέρωσε ότι υπάρχουν μεγάλες οικονομικές οφειλές από το ΙΚΑ προς το ταμείο.
Μετά από αυτόν τον ειλικρινή και πραγματικό διάλογο με τον κ. Πρόεδρο, καταλάβαμε όλοι μας ότι υπάρχει πρόθεση εκ μέρους του να δώσει λύσεις στα καυτά προβλήματα που μας βασανίζουν, αλλά απ΄ ότι φαίνεται οι πολιτικοί κρατούντες τραγουδάνε σε άλλο μήκος κύματος.
Συνάδελφοι, ψηλά το κεφάλι. Τίποτε δεν χαρίζεται. Με αγώνα τα πήραμε και θα παλέψουμε να τα διατηρήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου