Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Επιτέλους μαζί!

Σύνδεσμος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

Γράφει ο Παραστατίδης Γιώργος Ταμίας του Συνδέσμου

Στις 2 Φεβρουαρίου 2011 στο ξενοδοχείο CAPSIS στη Θεσσαλονίκη, έγινε από τα δυο σωματεία η κοπή της ετήσιας βασιλόπιτας για το καλό του νέου έτους, όπως το θέλει η παράδοσή μας. Χωρίς δισταγμούς και με αισιοδοξία, συμφώνησαν σχεδόν όλα τα μέλη των διοικήσεων για αυτήν την εκδήλωση που σκοπό έχει πέρα από το εθιμοτυπικό μέρος και μια ευκαιρία:
Να ανταλλάξουμε ευχές και να μάθουμε για την προσωπική υγεία των πρώην συναδέλφων μας. Να συζητήσουμε τις ανησυχίες μας για αυτά τα πρωτόγνωρα που συμβαίνουν γύρω μας και μας αφορούν. Να κουβεντιάσουμε για τις προοπτικές απαξίωσης της κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων παιδιών που εγκαινιάζονται τις μέρες μας από αυτούς που εκάστοτε μας κυβερνούν. Να θυμηθούμε ότι με αγώνες, σκληρή δουλειά και σε άθλιες συνθήκες εργασίας ανταποκριθήκαμε στα καθήκοντά μας με μισθούς πείνας. Να ομολογήσουμε τα πιθανά λάθη μας που συνέβαλαν στην αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού των σιδηροδρομικών, προωθώντας ατομικά συμφέροντα και όχι ώριμα δικαιώματα όλων. Να καταγγείλουμε την αδιαφορία που επικρατεί για την οικονομική συρρίκνωση της σύνταξής μας, από αυτούς που με ευκολία τη λεηλάτησαν. Να επισημάνουμε σε αυτούς που έχουν καθήκον να ακούν το λαό, ότι διαφωνούμε με την προβολή των αριθμών και επιθυμούμε αξιοπρεπή και στοιχειώδη επιβίωση του λαού της εργασίας και των συνταξιούχων. Να αντισταθούμε σε αυτούς που αδιαφορούν να κάνουν πράξη την επιθυμία όλων των συνταξιούχων στη βόρεια Ελλάδα να είναι όλοι μαζί σε ένα σωματείο ισχυρό, σύγχρονο, αποτελεσματικό, ελπιδοφόρο.
Με την πρωτοφανή και μεγάλη συμμετοχή τους οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί στην εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας, έστειλαν κατά την άποψή μου και ένα μήνυμα. Πρέπει αυτοί που έχουν την ευθύνη των διοικήσεων των δυο σωματείων να εγκαταλείψουν την αδιαλλαξία σε θέματα ενότητας των συνταξιούχων, να αφήσουν κατά μέρος τις άγονες αντιπαραθέσεις και να προχωρήσουν το αυτονόητο. Εγώ προσωπικά συγχαίρω όλους εκείνους που βοήθησαν να γίνει η ενωτική κοπή της πίτας. Πιστεύω σύντομα να έχουμε και άλλες στοχευμένες ενωτικές πρωτοβουλίες και σε άλλα θέματα από τα δυο σωματεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου