Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ετοιμάζουμε νέο φύλλο


Η διαδικασία της συγκέντρωσης της ύλης και του “στησίματος” της εφημερίδας μας έχει τη δική της ιστορία. Ο Βασίλης μαζεύει το υλικό, η παράδοση γίνεται στα γραφεία της Ομοσπονδίας με τις αναγκαίες επισημάνσεις και υποδείξεις...

Αμέσως μετά, ο δημοσιογράφος αναλαμβάνει να... δημιουργήσει τον αναγκαίο χώρο για την προβολή τους και να σχεδιάσει τις σελίδες με τους τίτλους, τα σκίτσα και τις φωτογραφίες που συνοδεύουν τα θέματα.

Στη συνέχεια όλο αυτό το επεξεργασμένο υλικό πηγαίνει στη γραφίστρια, την Πόπη, που καλείται να το υλοποιήσει τεχνικά, προσθέτοντας τις τελευταίες πινελιές που θα κάνουν ακόμα πιο όμορφο το τελικό αποτέλεσμα. Ύστερα θα δούμε τις σελίδες, θα κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις και θα σταλεί στο πιεστήριο για εκτύπωση μόλις δοθεί το “τυπωθείτω”.

Κάπως έτσι γίνεται η έκδοση των εφημερίδων Και φυσικά και η δικιά μας. Θέλει το χρόνο της, τον κόπο της, την υπευθυνότητά της. Και βρισκόμαστε στη φάση του τρίτου φύλλου, που αυτή τη φορά λειτούργησε ακόμα πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Είναι μπροστά το Πάσχα και η Εργατική Πρωτομαγιά και η ανάγκη να φτάσει έγκαιρα στα σπίτια των συναδέλφων μεγάλη...

Γι' αυτό και σηκώσαμε ψηλά τα μανίκια... Ώρα για δουλειά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου