Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Κάτοικοι κατέλαβαν το σταθμό του ΟΣΕ στο Αμύνταιο

Σε αποκλεισμό των γραμμών του σιδηροδρομικού σταθμού στο Αμύνταιο προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής κάτοικοι της περιοχής, τονίζοντας πως «αν δεν περνάνε επιβατικά τρένα, δε θα περάσουν και εμπορικά».

«Μετά την υπομονή που κάναμε για την επαναλειτουργία της επιβατικής γραμμής και αφού διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει φως στο τούνελ, αποφασίσαμε να κλείσουμε τις γραμμές για να μην λειτουργήσει ούτε η εμπορική», δήλωσε ο δήμαρχος Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης.

Ο ίδιος εξήγησε πάντως πως την περασμένη Τετάρτη είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο, που μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση για τον αποκλεισμό των γραμμών, δήλωσε ότι συναινεί στον συνυπολογισμό του κόστους επαναλειτουργίας της επιβατικής γραμμής Έδεσσας - Αμυνταίου και Αμυνταίου - Φλώρινας.

«Ζητάμε να βρεθεί το πραγματικό κόστος λειτουργίας ώστε να αποδείξουμε πως η γραμμή δεν είναι ελλειμματική। Την Τρίτη θα ορίσουμε λογιστή, ωστόσο εάν δεν επαναλειτουργήσει η επιβατική γραμμή, δε θα επιτρέπουμε ξανά ούτε τη λειτουργία της εμπορικής», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αμυνταίου.

  • Από το TVXS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου